Onontdekte plekken in Zwolle - VisitZwolle (2024)

Van verborgen tuinen tot sfeervolle eetcafés

  • Leestijd 4
  • 333xBekeken

Zwolle is een stad vol geschiedenis, cultuur en verborgen pareltjes die wachten om ontdekt te worden. Naast de bekende trekpleisters zijn er tal van onontdekte plekken die je een uniek beeld van de stad geven. Van sfeervolle eetgelegenheden tot verborgen tuinen en kunstlocaties: met onderstaande 10 tips ontdek je het echte Zwolle.

  1. Onontdekte plekken in Zwolle - VisitZwolle (1)

    10

    De Nieuwe Keuken in Assendorp

    Assendorp, een levendige wijk net buiten het centrum, is de thuisbasis van De Nieuwe Keuken. Dit restaurant biedt verrassende gerechten bereid met seizoensgebonden, lokale ingrediënten. De sfeer is gezellig en de gerechten zijn uniek, met een focus op duurzaamheid. Maandelijks profiteer je van een vernieuwend 4-gangen keuzemenu. Het is de perfecte plek voor fijnproevers die op zoek zijn naar iets nieuws buiten het centrum van de stad.

  2. Onontdekte plekken in Zwolle - VisitZwolle (2)

    9

    Kunstruimte het Langhuis

    Midden in de historische binnenstad van Zwolle vind je Kunstruimte het Langhuis, een kunstgalerie gevestigd in een prachtig pand met een rijke geschiedenis. Het Langhuis biedt een platform voor lokale en regionale kunstenaars om hun werk te exposeren. De wisselende tentoonstellingen zorgen ervoor dat er altijd iets nieuws te ontdekken valt. Dit verborgen juweeltje is een must-visit voor kunstliefhebbers die op zoek zijn naar iets anders dan de bekende musea.

  3. Onontdekte plekken in Zwolle - VisitZwolle (3)

    8

    Bewonder Zwolse street art

    Zwolle heeft een verrassend levendige street art-scene die je op verschillende plekken in de stad vindt. Van kleurrijke muren tot subtiele graffiti, de stad zit vol met kunstwerken die het straatbeeld opfleuren. Speciale wandelroutes door de stad worden zo een ontdekkingsreis, waarbij je steeds weer nieuwe kunstwerken ontdekt. Let vooral op de bijzondere werken in steegjes en op onverwachte plekken.

  4. Onontdekte plekken in Zwolle - VisitZwolle (4)

    7

    Gezellig borrelen bij In de Buurt

    In de Buurt is een knus en sfeervol café, verstopt in een van de gezellige straatjes van Zwolle: de Luttekestraat. Het is de ideale plek om met vrienden of familie te genieten van een goed glas wijn of een speciaalbiertje. De ontspannen sfeer en het vriendelijke personeel maken dit tot een favoriete plek van locals. Het is de perfecte plek om even bij te komen na een dag de stad te hebben verkend.

  5. Onontdekte plekken in Zwolle - VisitZwolle (5)

    6

    Diner in de tuin van de Buik van Parijs

    De Buik van Parijs is een charmant restaurant dat bekend staat om zijn heerlijke Franse keuken én om de prachtige binnentuin. In de zomermaanden geniet je hier van een diner in de buitenlucht, omgeven door groen en sfeervolle verlichting. De intieme setting en de lekkere gerechten maken dit tot een bijzondere ervaring die je niet mag missen.

  6. Onontdekte plekken in Zwolle - VisitZwolle (6)

    5

    Het knusse Papenstraattheater

    Het Papenstraattheater, onderdeel van Schouwburg Odeon, is een van die plekken waar je het gevoel hebt dat je iets bijzonders hebt ontdekt. Dit kleine, knusse theater in een zijstraatje van het centrum biedt een gevarieerd programma van kleinschalige voorstellingen, variërend van try-outs door cabaretiers tot muziek. Het theater is gezellig en ongedwongen, waardoor het een geweldige plek is voor een cultureel avondje uit.

  7. Onontdekte plekken in Zwolle - VisitZwolle (7)

    4

    Lunchen in de Kas van Kaat

    De Kas van Kaat is een verborgen parel aan de rand van Zwolle waar je profiteert van een heerlijke lunch in een unieke setting. Deze sfeervolle kas, omgeven door groen, biedt een rustige plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. De menukaart is geïnspireerd op lokale producten en biologische ingrediënten, waardoor je altijd iets vers en verrassends op je bord krijgt.

  8. Onontdekte plekken in Zwolle - VisitZwolle (8)

    3

    Verstopte tuinen in de binnenstad

    Zwolle heeft een aantal prachtige, verstopte tuinen die vaak over het hoofd worden gezien. Denk bijvoorbeeld aan de tuin in de Bitterstraat of de sfeervolle binnentuin bij Grand Café Staatsman. Ook de tuin van ANNO Stadsmuseum is zeker de moeite waard, vooral tijdens een muzikale ‘Tuinsessie’. Deze tuinen in het hart van de stad bieden een ideale plek voor een moment van ontspanning. Bezoek ze tijdens een wandeling of plof neer met een boek in de buitenlucht.

  9. Onontdekte plekken in Zwolle - VisitZwolle (9)

    2

    Leeshemel-café in de Broerenkerk

    Van der Velde in de Broeren is veel meer dan alleen een boekhandel. Het is gevestigd in een oude kerk die is omgetoverd tot een indrukwekkende hotspot. Het Leeshemel-café, gevestigd op de bovenste verdieping, biedt de perfecte plek om te genieten van een kop koffie of thee terwijl je door je nieuwste boek bladert. De combinatie van boeken, geschiedenis en architectuur maakt dit tot een unieke ervaring in Zwolle.

  10. Onontdekte plekken in Zwolle - VisitZwolle (10)

    1

    co*cktails op bijzondere plekken

    Voor een unieke co*cktailervaring in Zwolle hoef je niet ver te zoeken. The Peaco*ck en de co*cktailbar van Het Refter bieden een geweldige selectie co*cktails in een stijlvolle en toch ontspannen omgeving. The Peaco*ck Bar bevindt zich boven The Dublin House. Tip! Je komt binnen via een verborgen Engelse telefooncel. De co*cktailbar van Het Refter vind je op de bovenste verdieping van een van de oudste panden van Zwolle. Deze bars zijn de perfecte plek om je avond in Zwolle in stijl af te sluiten.

Onontdekte plekken in Zwolle - VisitZwolle (2024)

FAQs

Onontdekte plekken in Zwolle - VisitZwolle? ›

De Hanzestad Zwolle is een bezoekje meer dan waard. Zwolle heeft een oude binnenstad met veel bezienswaardigheden, zoals Museum de Fundatie en de boekhandel in de Broeren. Restaurants die geroemd worden om hun culinaire hoogstandjes zoals De Librije, gezellige terrasjes en kroegen.

Is Zwolle toeristisch? ›

De Hanzestad Zwolle is een bezoekje meer dan waard. Zwolle heeft een oude binnenstad met veel bezienswaardigheden, zoals Museum de Fundatie en de boekhandel in de Broeren. Restaurants die geroemd worden om hun culinaire hoogstandjes zoals De Librije, gezellige terrasjes en kroegen.

Waar is Zwolle om bekend? ›

Zwolle is een van de grotere Hanzesteden in ons land, bekend van o.a. de Librije, van museum de Fundatie en de Zwolse Balletjes.

Is Zwolle Centrum leuk? ›

Zwolle is een fantastisch leuke stad om te bezoeken. Sommige gebouwen in het centrum zijn al heel oud, wat de stad een oergezellig sfeertje geeft. Je vindt er talloze leuke winkeltjes (en niet alleen de bekende ketens), gezellige terrassen en hippe hotspots.

Wat mag je niet missen in Zwolle? ›

De beste attracties in Zwolle
  • Dinoland Zwolle. 209. ...
  • Bonami Games & Computers Museum. Specialiteitenmusea. ...
  • Sassenpoort. 213. ...
  • Museum de Fundatie. 832. ...
  • Historisch Centrum Overijssel. Specialiteitenmusea. ...
  • Grote of St. Michaelskerk. ...
  • Dominicanenklooster Zwolle. Religieuze locaties. ...
  • Herman Brood Museum & Experience. Kunstmusea.

Is Zwolle een bezoek waard? ›

Hanzestad Zwolle is een uitstekende bestemming voor een stedentrip . Tijdens uw bezoek aan Zwolle zijn er een aantal plekken die u niet mag missen, zoals de beroemde Peperbus, een boekwinkel in een kerk, Librije's Winkel om de lekkerste jams of dressings te kopen of de oude stadspoort van de stad.

Is Zwolle a safe city? ›

According to the Dutch Crime Monitor, the city has a lower crime rate than the national average. However, like any city, there is still some level of crime, and it's always advisable to take necessary precautions to ensure personal safety.

Is Zwolle een leuke stad om te shoppen? ›

In Zwolle kun je heerlijk shoppen! Onze prachtige binnenstad heeft leuke winkelstraten en als je tussendoor even pauze wilt houden om te lunchen of dineren zijn er talloze restaurants en koffietentjes waar je wat lekkers kunt eten en even tot rust kan komen.

Is Zwolle gezellig? ›

Wat ons betreft is Zwolle een van de leukste steden in Nederland. De Hanzestad heeft oneindig veel mogelijkheden en heeft misschien nog wel meer te bieden dan je denkt. Het eeuwenoude centrum gaat gepaard met hippe winkels en cafés. En als je de natuur opzoekt, kun je terecht in een van de parken in Zwolle.

Wat kenmerkt Zwolle? ›

Zwolle heeft een authentieke binnenstad die een en al sfeer uit ademt. Werkelijk overal zijn de sporen van het rijke verleden terug te vinden. Je ziet het bijvoorbeeld aan de karakteristieke gevels, de Sassenpoort, de Peperbus, de verdedigingsmuur en de stervormige stadsgracht.

Wat is de bijnaam van Zwolle? ›

Zwolle
Gemeente in Nederland
Inwoners (1 januari 2024)133.133 (1198 inw./km²)
BestuurscentrumZwolle
Naam inwonersZwollenaren
BijnaamBlauwvingers, Brijbekken
30 more rows

Hoe noem je een inwoner van Zwolle? ›

Nederlands
demoniem
inwonerZwollenaar
vrouwelijke inwonerZwolse
bijvoeglijkZwols (Zwoller)

Heeft Zwolle een overdekt winkelcentrum? ›

In Winkelcentrum Zwolle Zuid vind je een uitgebreid en uiteenlopend aanbod aan winkels.

Waar staat Zwolle, LA om bekend? ›

De nabijheid van Zwolle tot Toledo Bend Lake maakt het een ideale stop voor vissers en watersportliefhebbers . Overvloedige bossen en wouden in de buurt maken het ook aantrekkelijk voor jagers. Zwolle is de thuisbasis van Weyerhaeser, dat 212 mensen in dienst heeft in de parochie.

Is Zwolle duur? ›

Zwolle is duur

Zwolle is wel één van de duurste gemeenten en staat op de zesde plaats van duurste steden buiten de Randstad. In vijf jaar tijd is een vierkante meter Zwolse grond bijna 750 euro meer waarde geworden! Wees dus blij als je een goedkoop stekkie hebt bemachtigd!

Top Articles
Cookie Clicker: Ascension and Permaslots Guide - GamePretty
Cookie Clicker: 10 Best Upgrades To Prioritize
Spasa Parish
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
Sallisaw Bin Store
Black Adam Showtimes Near Maya Cinemas Delano
Espn Transfer Portal Basketball
Pollen Levels Richmond
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Things to do in Wichita Falls on weekends 12-15 September
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
Red Dead Redemption 2 Legendary Fish Locations Guide (“A Fisher of Fish”)
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
R/Skinwalker
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Cubilabras
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Juego Friv Poki
Dirt Devil Ud70181 Parts Diagram
Truist Bank Open Saturday
Water Leaks in Your Car When It Rains? Common Causes & Fixes
What’s Closing at Disney World? A Complete Guide
New from Simply So Good - Cherry Apricot Slab Pie
Drys Pharmacy
modelo julia - PLAYBOARD
Poker News Views Gossip
Abby's Caribbean Cafe
Joanna Gaines Reveals Who Bought the 'Fixer Upper' Lake House and Her Favorite Features of the Milestone Project
Tri-State Dog Racing Results
Navy Qrs Supervisor Answers
Trade Chart Dave Richard
Lincoln Financial Field Section 110
Free Stuff Craigslist Roanoke Va
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
Crystal Westbrooks Nipple
Ice Hockey Dboard
Über 60 Prozent Rabatt auf E-Bikes: Aldi reduziert sämtliche Pedelecs stark im Preis - nur noch für kurze Zeit
Wie blocke ich einen Bot aus Boardman/USA - sellerforum.de
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
How To Use Price Chopper Points At Quiktrip
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 6214

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.